Werkwijze, tarieven, vergoeding

Soms is het probleem helder, soms niet. In beide gevallen is vertrouwen een voorwaarde voor succes in coaching. Het coachtraject begint met een kennismakingsgesprek. Daarin gaan we in op jouw vraag en wat jij verwacht van coaching. Ik geef aan hoe we jouw vraag kunnen aanpakken. Daarbij bespreek ik mijn werkwijze, geef advies over het aantal gesprekken en doe een schatting van de kosten.

Het kennismakingsgesprek is gratis

Ben je doorverwezen door je leidinggevende, dan stemmen we af op welke wijze die betrokken zal worden bij het coaching traject.

Een gemiddeld traject bestaat uit 5 tot 10 gesprekken van anderhalf uur, met tussenpozen variërend van 1 tot 3 weken.

Tarieven

Tarief zakelijk: 130,- per uur, exclusief btw
Tarief particulier: 90,- per uur, exclusief btw

Vergoedingsmogelijkheden

Werkgevers zijn bijna altijd bereid om coaching te vergoeden vanuit het arbeidsvoorwaardenpakket of het opleidingsbudget. Voor zelfstandig ondernemers zijn de kosten voor een coachtraject aftrekbaar als bedrijfskosten. In dit geval is de btw terug te vorderen.
Wil je als particulier een traject aangaan, dan kunnen de kosten inclusief btw aftrekbaar zijn. Voorwaarde daarbij is dat het als doel heeft om beter te functioneren in de huidige baan of juist een nieuwe baan te krijgen. De site van de belastingdienst voorziet in meer informatie.

Meer informatie? Kennismakingsgesprek plannen? Neem contact met mij op. Je bent welkom.

Schuiven naar boven